دانستنیهای اشتغال
اشتغال96, کانال تلگرامی ما: https://t.me/Ashteghal96
✅ زنگ مطالعه: اهمیت مشتری و رضایت او در کسب و کار
❓❓❓ آیا در ایران شرکتی وجود دارد که شعارش در کاغذ و عمل "حق با مشتری است" باشد؟ شاید بپرسید چه اهمیتی دارد؟ به مطلب زیر توجه کنید:
1️⃣ هزینه جذب یک مشتری جدید، بین پنج تا ۱۱ برابر نگهداری یک مشتری قدیمی است
2️⃣ برای افزایش دو درصدی مشتری، باید ۱۰% هزینه کرد.
3️⃣ ضرر و زیان از دست دادن یک مشتری، در حکم فرار ۱۰۰ مشتری دیگر است.
4️⃣ رضایت مشتری، پیش شرط تمام موفقیت های بعدی شرکت هاست.
5️⃣ رضایت مشتری، مهمترین اولویت مدیریتی در مقابل اهداف دیگری چون سودآوری، سهم بیشتر بازار، توسعه محصول و... می باشد.
6️⃣ ارزشمندترین دارایی هر سازمان، اعتماد و اطمینان مشتریان است
7️⃣ انتخاب مشتری دایمی و وفادار، تنها شرط بقای دایمی و استمرار فعالیت های کارآمد هر شرکتی است.
8️⃣ مدیران ارشد باید شخصا الگوی پایبندی در قبال رضایت مشتری باشند.
9️⃣ برای جلب اعتماد مشتریان، کمتر از توان خود قول بدهید و بیشتر از قولی که داده اید، عمل کنید.
توصیه های مهم:
موفق بودن یعنی از تجربیات افرادی که به اهداف موردنظرشان رسیدهاند درس بگیریم. داشتن مربی برای یک کارآفرین نعمت بزرگی است اما هر کسی قادر نیست به تنهایی چنین فردی را بیابد.
اگر هنوز موفق به یافتن مربی شخصیتان در حیطه کسب و کار نشدهاید، به شما ۲۱ نکته از تجربه کارآفرینان موفق را میآموزیم که به کارآفرینان جوان و باانگیزه برای شروع کار کمک میکند.
۲۱ پند برای جوانان مشتاق کارآفرینی
۱- خودتان را به چالش بکشید
ریچارد برانسون معتقد است که بزرگترین محرک او به چالش کشیدن همیشگی خودش بوده است. او زندگی را همچون یک دانشگاه همیشگی میبیند، جایی که هر روز میتواند مطالب جدیدی بیاموزد. شما هم میتوانید!
۲- کاری را انجام دهید که برایش اهمیت قائلاید
شکی نیست که راهاندازی یک کسبوکار زمان زیادی میبرد. استیو جابز گوشزد کرده است که تنها راه برای ایجاد حس رضایتمندی در زندگیتان این است که کاری را انجام دهید که واقعا به آن اعتقاد دارید.
۳- ریسک کنید
ما هیچگاه پی به نتیجه تلاشهایمان نخواهیم برد، مگر این که واقعا وارد عمل شویم. جف بزوس میگوید دانستن این نکته که او نباید حسرت شکستها را بخورد بلکه باید حسرت تلاشهای ناکردهاش را بخورد به او کمک بزرگی کرده است.
۴- به خودتان ایمان داشته باشید
جمله مشهوری از هنری فورد وجود دارد که میگوید: “چه فکر کنید میتوانید و چه فکر کنید نمیتوانید، در هر دو صورت حق با شماست.” ایمان داشته باشید که میتوانید موفق شوید و از میان موانع مختلف راهی خواهید یافت. اگر ایمان نداشته باشید تنها به دنبال بهانه خواهید بود.
۵- چشمانداز داشته باشید
موسس و CEO شرکت تامبلر، دیوید کرپ، معتقد است کارآفرین کسی است که چشماندازی برای چیزی داشته باشد و خواهان ایجاد آن باشد. چشماندازتان را همیشه جلوی چشمتان داشته باشید.
۶- افراد به درد بخور پیدا کنید
شما شبیه به افرادی خواهید شد که با آنها معاشرت دارید. رید هافمن، از موسسان لینکدین، گفته است که سریعترین راه برای تغییر خودتان این است که با افرادی که میخواهید شبیه به آنها شوید بیشتر معاشرت داشته باشید.
۷- با ترسهایتان مواجه شوید
غلبه کردن بر ترسها کار آسانی نیست اما باید این کار را بکنید. آریانا هافینگتون زمانی گفته بود دریافته است که نترسبودن شبیه به یک عضله است، هر چه بیشتر آن را تمرین دهید ورزیدهتر و قویتر می شود.
۸- وارد عمل شوید
جهان پر از ایدههای بزرگ است، اما موفقیت تنها از طریق وارد عمل شدن به دست می آید. والت دیزنی زمانی گفته بود که آسانترین راه برای شروع یک کار خاتمه دادن به حرف زدن و شروع به عمل کردن است. این فرمول برای موفق شدن شما هم جواب میدهد!
۹- به خودتان زمان دهید
هیچ کس در لحظه به موفقیت نرسیده است و هر کسی زمانی یک مبتدی بوده است. همان طور که استیو جابز به شیوه هوشمندانهای گفته است: “اگر از نزدیک نگاه کنید اغلب موفقیتهای یکشبه برایشان زمانی طولانی صرف شده است.” از سرمایه گذاشتن از وقتتان هراس به خود راه ندهید.
۱۰- انرژیتان را مدیریت کنید نه زمان را
این انرژی شماست که آن چه را در زمان کاریتان میتوانید انجام دهید محدود میکند پس هوشمندانه آن را مدیریت کنید.
۱۱- تیمی فوقالعاده بسازید
هیچ کس نمیتواند بهتنهایی در کسبوکاری موفق شود و آنهایی که سعی بر این کار دارند خود را از داشتن یک تیم فوقالعاده محروم میکنند. تیمی بینظیر برای خودتان بسازید تا موفقیتتان قطعی شود.
۱۲- افراد باشخصیت را استخدام کنید
هنگام ساختن تیمتان به دنبال استخدام افراد باارزش و باشخصیت باشید. همواره میتوانید به افراد مهارتهایی را بیاموزید اما نمیتوانید کسی را ودارا به داشتن ارزشهای متناسب با شرکتتان کنید.
۱۳- برای افزایش سرمایه برنامهریزی کنید
یک سرمایهگذار ریسکپذیر، ریچارد هاروک، پندی برای کارآفرینان تازهکار دارد: “تقریبا همیشه افزایش سرمایه از آن چیزی که فکرش را میکردید سختتر است و همیشه زمان بیشتری می گیرد. پس برایش برنامهریزی کنید.”
۱۴- اهدافتان را بشناسید
رایان آلیس، از موسسان آیکنتاکت، اشاره کرده است که در ذهن داشتن همیشگی نقطه پایان به شما این اطمینان را میدهد که در حال حرکت به سمتش هستید. اهدافتان را تنظیم کنید و هر روز آنها را به خودتان یادآوری کنید.
۱۵- از اشتباهاتتان درس بگیرید
بسیاری از کارآفرینان از اشتباهاتشان به عنوان بهترین معلمانشان یاد میکنند. وقتی که از اشتباهات خودتان درس میگیرید به موفقیت نزدیکتر میشوید حتی اگر در آغاز شکست خورده باشید.
۱۶- مشتریانتان را بشناسید
دیو توماس، موسس وندی، از شناختن مشتری به عنوان یکی از سه کلید موفقیت کارآفرینان موفق یاد میکند. کسانی را که به آن ها خدماترسانی میکنید بهتر از هر کس دیگری بشناسید و در این صورت است که قادر خواهید بود به راهحلهای مورد نیاز آنها دست یابید.
۱۷- از گله و شکایتها درس بگیرید
بیل گیتس زمانی گفته بود که ناراضیترین مشتریانتان عظیمترین منبع یادگیری شما باید باشند. بگذارید این مشتریان ناراضی به شما بیاموزند که کجای کارتان ایراد دارد.
۱۸- از مشتریانتان بازخورد بخواهید
پیشفرض گرفتن این که مشتریان چه می خواهند یا به چه چیز نیاز دارند از قبل هیچگاه به موفق شدن منجر نخواهد شد. میبایست این موارد را مستقیما به آنها بگویید و سپس با دقت به پاسخهای آنها گوش دهید.
۱۹- هوشمندانه خرج کنید
وقتی پول خرج میکنید یا از کسبوکارتان مایه میگذارید مراقب باشید که این کار را هوشمندانه انجام دهید. به سادگی میتواند اتفاق بیفتد که برای چیزهای احمقانه پول زیادی خرج کنید و خیلی سریع سرمایهتان تمام شود.
۲۰- صنعتتان را بفهمید
تونی هسیه، موسس زاپو، زمانی گفته بود: “وارد بازیئی که درکش نمیکنید نشوید حتی اگر میبینید که آدمهای زیادی از آن طریق پول بهدستمیآورند.” فهم حقیقی و کامل صنعتتان کلید رسیدن به موفقیت است.
۲۱- بیش از آن چه از شما انتظار میرود انجام دهید
لری پیج، موسس گوگل، از کارآفرینان میخواهد که بیش از آن چه مشتریان انتظار و توقع دارند به آن ها سرویس بدهند. این راهی فوقالعاده برای جلب توجه آنها به صنعتتان و ساختن مشتریانی وفادار است.
برای تبدیل شدن به یکی از کارآفرینان موفق نیاز به انجام انبوهی از کارها، ثابتقدم بودن و داشتن چشمانداز است. این۲۱ نکته از جانب کارآفرینانی که خودشان به موفقیت دست یافتهاند به شما کمک میکند که این راه را بسیار سادهتر طی کنید.